چگونه خلاصه کتاب بنویسیم؟

خلاصه نویسی  یکی از روش‌های بسیار موثر در به خاطر سپردن مطالب گوناگون است. نوشتن خلاصه کتاب به ما این امکان را می‌دهد تا در زمان مطالعه مطالب گوناگون، بتوانیم آن‌ها را بهتر و در زمان کمتری مرور کنیم و به خاطر بسپاریم. زمانی که بحث خلاصه نویسی پیش می‌آید، معمولا افراد با این پرسش که چگونه خلاصه کتاب بنویسم؟ روبه رو می‌شوند. همین امر نیز سبب شده است تا افراد به دنبال روش موثری جهت خلاصه نویسی مطالب گوناگونی باشند تا با بکارگیری از این روش‌ها بتوانند مطالب دشوار را به راحتی خلاصه نویسی کنند.

درحال حاضر شیوه‌های بسیار متنوع و همچنین کارآمدی برای خلاصه نویسی کتاب های گوناگون و سایر مطالب وجود دارد که به افراد این امکان را می‌دهند تا متناسب با مطلبی که قصد خلاصه نویسی آن را دارند، از شیوه موثر خلاصه نویسی استفاده کنند. می‌توان گفت استفاده از اصول مناسب خلاصه نویسی، سبب می‌شود تا افراد بتوانند مطالب مفید و ضروری کتاب‌های گوناگون را در یک یا چندین صفحه خلاصه کنند و بیشتر زمان خود را به مطالعه مطالب خلاصه شده بپردازند. در ادامه با شیوه‌های گوناگون نوشتن خلاصه کتاب بیشتر آشنا می‌شویم. با انتشارات فروغ سیمرغ همراه باشید.

برای دریافت مشاوره چاپ کتاب با کارشناسان فروغ سیمرغ تماس بگیرید.

09306884634

بررسی روش‌ها و سبک‌های مختلف خلاصه نویسی کتاب

در حال حاضر شیوه‌های بسیار متنوعی جهت خلاصه نویسی مطالب و همچنین کتاب‌های مختلف وجود دارد که افراد می‌توانند از ان‌ها برای نوشتن خلاصه کتاب استفاده کنند. افرادی که به  دنبال دریافت پاسخ این پرسش که  چگونه خلاصه کتاب بنویسیم؟ هستند می‌توانند با آشنایی با اصول و روش‌های مختلف خلاصه نویسی پاسخ خود را پیدا کنند و متناسب با نیاز خود نیز از شیوه مناسب خلاصه نویسی استفاده کنند. در ادامه انواع روش‌های خلاصه نویسی را معرفی می‌کنیم.

خلاصه نویسی با تغییر لحن

می‌توان‌گفت شیوه خلاصه نویسی با بکارگیری از تغییر لحن، از جمله پرکاربردترین و محبوب‌ترین روش‌های خلاصه نویسی مطالب و کتاب‌های متنوع است. گاهی ممکن است افراد حتی با چندین بار خواند یک متن آن را به خوبی متوجه نشوند؛ اما زمانی که لحن متن را کمی تغییر می‌دهند، می‌توانند به خوبی متوجه منظور متن موردنظر شوند. تغییر لحن در خلاصه نویسی مطالب، به افراد این امکان را می‌دهد تا بتوانند راحت‌تر و در مدت زمان کمتری متن مورد نظر خود را به خاطر بسپارند.

نمونه کتاب منتشره شده در فروغ سیمرغ

کتاب الکترونیکی تقلب تحصیلی اپیدمی خاموش

80,000 تومانمشاهده کنید

خلاصه نویسی با استفاده از کلمات هم معنا

گاهی ممکن است در هنگام مطالعه یک متن با کلماتی روبرو شویم‌ که درک آن‌ها برای ما سخت و دشوار باشد. در این هنگام یکی از بهترین شیوه‌ها برای خلاصه نویسی بهتر و درک بهتر مطالب، استفاده از کلمات هم معنا به جای بکارگیری از کلمات غیر قابل فهم است. بکارگیری از تکنیک خلاصه نویسی با جایگزین کردن کلمات مشابه و هم معنا سبب می‌شود تا فهم مطلب و همین تسلط به نکات خلاصه شده برای افراد راحت‌تر باشد و افراد از این امکان نیز برخوردار باشند تا در مدت زمان کم بیشترین حجم از مطالب را مرور کنند.

نمونه کتاب منتشره شده در فروغ سیمرغ

کتاب الکترونیک روانشناسی جنایی

130,000 تومانمشاهده کنید

خلاصه نویسی با توجه به کلمات و نکات مهم

استفاده از کلمات مهم و کلیدی یک متن، در خلاصه نویسی تاثیر بسیار زیادی دارد. استفاده از کلمات کلیدی در نوشتن خلاصه کتاب و یا متن‌های گوناگون سبب می‌شود تا افراد در هنگام مطالعه متن خلاصه شده، به راحتی نکات مهم را در زمان کم مرور کنند و تسلط خود را بر روی آن‌ها نیز افزایش دهند. بنابراین اگر قصد تهیه یک خلاصه مفید و کاربردی از کتاب و یا متن‌های مختلف را دارید، بهتر است به دنبال کلمات کلیدی و مهم موجود در متن مورد نظر باشید تا آن‌ها را در خلاصه نویسی استفاده کنید. همچنین  اگر شما هم به دنبال پاسخ سوال چگونه خلاصه کتاب بنویسیم؟ هستید می‌توانید با مطالعه  موارد گفته شده بهترین خلاصه نویسی را داشته باشید.

بیشتر بخوانید:  چاپ کتاب فوری

آشنایی با تکنیک‌های گوناگون خلاصه نویسی

بعد از آشنایی با سبک‌های مختلف خلاصه نویسی، نوبت به آشنایی با تکنیک‌های گوناگون خلاصه نویسی است. استفاده از این تکنیک‌ها به شما این امکان را می‌دهد تا نسخه کاملی از خلاصه نویسی یک متن را در اختیار داشته باشید. در ادامه به بررسی تکنیک‌های مختلف خلاصه نویسی می‌پردازیم.

نمونه کتاب منتشره شده در فروغ سیمرغ

کتاب کار اول دبستان (نگارش و فارسی)

120,000 تومانمشاهده کنید

تکنیک سرفصل نویسی

سرفصل نویسی از جمله راحت‌ترین تکنیک‌ها برای آغاز روند  خلاصه نویسی یک متن است. برای شروع این تکنیک ابتدا افراد باید حدود ۴یا ۵ مورد از مهمترین کلمات کلیدی متن مورد نظر را پیدا کنند. بعد از انجام این فرآیند باید کلمات کلیدی را به صورت لیست یادداشت کنید. بهتر است زیر کلمات کلیدی که لیست کردید چند خط جا برای نوشتن نکات و توضیحات مربوط به آن کلمه کلید بگذارید. این تکنیک از خلاصه نویسی بیشتر برای مواقعی کاربرد دارد که افراد قصد خلاصه نویسی به صورت کلی دارند.

نمونه کتاب منتشره شده در فروغ سیمرغ

کتاب کار جامع فارسی پایه اول

180,000 تومانمشاهده کنید

تکنیک نقش کشی ذهنی

تکنیک نقش کشی ذهنی یکی از مراحل مهم و همچمین کاربردی در خلاصه نویسی یک متن است. افراد با بکارگیری از این تکنیک امکان تهیه خلاصه از متن‌ها و همچنین کتاب‌های مختلف را دارند. برای بکارگیری موثرتر نقشه کشی ذهنی بهتر است ابتدا با مراحل انجام آن آشنا شویم. ازجمله مراحل نقش کشی ذهنی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • در مرحله اول این تکنیک یک ایده کلی را در وسط کاغد خود یاد داشت کنید.
  • در مرحله دوم سعی کنید تمام مطالب و موضوعات جزئی‌تر مربوط به ایده اصلی را در اطراف آن یاد داشت کنید.
  • در گام بعد همین کار را برای موضوعات جزئی‌تر تیز انجام دهید.
بیشتر بخوانید:  لیست کتاب های ممنوعه که باید خواند!

انجام این مراحل سبب می‌شود تا شما در پایان کار، یک جمع‌بندی مفید و همچنین کم حجم از مطالب و نکات مهم را در اختیار داشته باشید.

اگر قصد استفاده از تکنیک نقشه‌ کشی ذهنی را دارید. بهتر است به چند نکته دقت کنید.

ازجمله این نکات به مواردی مانند توجه به کلمات کلیدی مهم، تمیز نویسی و مرتب کشیدن شاخه‌های جزئی، مرور مداوم نقش ذهنی تهیه شده. توجه به این نکات سبب کارایی بیشتر تکنیک نقش کشی ذهنی می‌شود.

سخن پایانی

خلاصه نویسی ازجمله عوامل موثر در یادگیری مطالب مختلف و دشواراست. همچنین می‌توان گفت که برای اینکه یک خلاصه نویسی کامل و کاربردی داشته باشیم ابتدا باید بدانیم که چگونه خلاصه کتاب بنویسیم؟ این امر سبب می‌شود تا افراد باتوجه به متن و کتابی که قرار است از آن خلاصه تهیه کنند، شیوه مناسب خلاصه نویسی را نیز بکارگیرند. بکارگیری از تکنیک‌های مختلف خلاصه نویسی،متن خلاصه شده را کاربردی‌تر می‌کند و این امکان را نیز به افراد می‌دهد تا بتوانند در مدت زمان اندک مطالب مهم و ضروری را با بهترین بازدهی و کیفیت بالا مرور کنند و به خاطر نیز بسپارند.

فهرست مقاله

ورود

حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 مورد سبد خرید
حساب من