چاپ افست کتاب

آیا تاکنون به این فکر کرده‌ اید که چاپ کتاب ها ، روزنامه ها، چاپ های مختلف بر روی بسته بندی های مختلف و … در تیراژ بالا چگونه انجام می گیرد ؟ اگر قرار باشد که چاپ های انبوه و در تیراژ بالا با تعرفه چاپ دیجیتال محاسبه شود چه کسی می تواند هزینه های سرسام آور آن ها را پرداخت کند؟ خوشبختانه در حوزه چاپ و نشر، نوع ویژه ای از چاپ به نام چاپ افست ( Offset) را برای تیراژهای بالا در نظر گرفته اند که هزینه های چاپ کتاب را به حداقل می رساند.

در این مقاله قصد داریم در رابطه با چاپ افست و انواع آن، فرآیند انجام چاپ افست، مزایا و معایب آن، تعرفه و هزینه چاپ افست، نحوه سفارش چاپ افست و … صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

نمونه کتاب منتشره شده در فروغ سیمرغ

آثار، احوال و اقوال حسین بن منصور حلاج

210,000 تومانمشاهده کنید

تاریخچه چاپ افست

در واقع سر آغاز کشف چاپ افست به داستان جالبی بر می گردد که روزی شخصی به نام روبل که دارای یک چاپخانه ای بود با مشکل کیفیت چاپ مواجه شد. برای حل این مشکل از یک لاستیک نرم استفاده کرد اما فردی که مسئول بود تا کاغذ ها را به درون دستگاه چاپ منتقل کند هرزگاهی در اثر سهل انگاری کاغذ ها را وارد دستگاه نمی کرد و این عمل او باعث می شد مرکب بر روی لاستیک بریزد و در چاپ بعدی به پشت کاغذ بعدی منتقل شود ؛بعد ها وقتی روبل به این کاغذ های باطله ای که در اثر سهل انگاری فرد مسئول تولید شده بود نگاه می کرد متوجه شد که کیفیت چاپ کاغذ های باطله بسیار بهتر است نسبت به کیفیت چاپ کاغذ های اصلی. این چنین شد که چاپ افست کشف شد و سپس مورد استفاده در تیراژهای بالا قرار گرفت.

 چاپ افست کتاب یعنی چه؟

چاپ افست چاپی است که در رنگ های مختلف و در سطوح مختلف قابل اجرا می باشد؛ در واقع از کاربردی ترین انواع چاپ بوده که در چاپ انواع پوستر، کاتالوگ، کتاب و … کاربرد دارد. واژه «افست» به معنای غیر تماسی بودن می باشد؛ یعنی متریال چاپی (در اینجا همان کاغذ) در تماس مستقیم با پلیت چاپی (زینک) نمی باشد؛ در نتیجه جزء چاپ های غیر تماسی دسته بندی می شود .

آشنایی با انواع چاپ کتاب افست

چاپ کتاب افست در سایزهای مختلفی تقسیم بندی می شود که شامل موارد زیر می باشد:

  • قطع نیم ورقی : حداکثر ۳۶ × ۵/۲۲ سانتی متر 
  • قطع یک ورقی : حداکثر ۵۰ × ۳۵ سانتی متر 
  • دستگاه یک و نیم ورقی : حداکثر ۴۵ × ۶۰ سانتی متر 
  • دستگاه دو ورقی : حداکثر ۷۲ × ۴۵ سانتی متر 
  • دستگاه دو نیم ورقی : حداکثر ۷۰ × ۵۰ سانتی متر 
  • دستگاه سه ورقی : حداکثر ۹۰ × ۶۰ سانتی متر 
  • دستگاه چهار ورقی : حداکثر ۹۰ × ۷۲ سانتی متر 
  • دستگاه چهار و نیم ورقی : حداکثر ۷۰ × ۱۰۰ سانتی متر 
  • دستگاه پنج ورقی : حداکثر ۱۴۰ × ۱۰۰ سانتی متر 
  • دستگاه شش ورقی : حداکثر ۱۶۰ × ۱۲۰ سانتی متر 
  • دستگاه های هشت ورقی : حداکثر ۲۰۰ × ۱۴۰ سانتی متر 
  • دستگاه های رول : اندازه های استاندارد نداشته و بسته به شرایط خریدار متغیرند.
مراحل چاپ افست کتاب

مراحل چاپ افست کتاب

چاپ افست کتاب در 8 مرحله

 حال که با معنای کلی افست آشنا شدیم به سراغ فرآیند چاپ می رویم .

1.طراحی

اولین مرحله از چاپ افست، طراحی و آماده سازی فایل کتاب می باشد. برای این کار تنها مسلط بودن به نرم افزارهای گرافیکی همچون فتوشاپ کافی نیست و تجربه و تخصص کافی می‌طلبد. بهتر است اگر تجربه و تخصص کافی در این زمینه ندارید کار را به چند گرافیست مجرب بسپارید.

نمونه کتاب منتشره شده در فروغ سیمرغ

کتاب الکترونیک روانشناسی جنایی

130,000 تومانمشاهده کنید

2.ارسال فایل به لیتوگرافی و تهیه زینک

در دومین مرحله، فایل طراحی شده برای گرفتن خروجی به مرکز لیتوگرافی می رود. در واقع لیتوگرافی را می توان به عنوان یک حلقه اتصال بین فایل طراحی شده و چاپ فیزیکی آن دانست. در لیتوگرافی طرح خروجی را به صورت تک رنگ روی صفحه فلزی مخصوصی به نام زینک (پلیت) پرینت می گیرند.

زینک ها ورقه های نازکی از آلیاژ روی و آلومینیوم بوده که منعکس کننده فیلم هستند ؛ این عمل توسط دستگاهی که اصطلاحاً به آن کپی زینک می گویند صورت می گیرد. فیلم ها در دستگاه قرار گرفته و توسط دستگاه با شدت زیاد به آن ها نور تابانده می‌شود؛ سپس محتویات فیلم بر روی ورقه های زینک منعکس یا کپی می شود . دقت کنید که برای هر رنگ یک زینک گرفته می شود.

نمونه کتاب منتشره شده در فروغ سیمرغ

کتاب کار اول دبستان (نگارش و فارسی)

120,000 تومانمشاهده کنید

3.ارسال زینک به چاپخانه 

زینک به چاپخانه ارسال شده و توسط شخصی که با دستگاه مربوطه کار می کند به ماشین چاپ بسته می شود . ماشین های چاپ چهار رنگ دارند که دارای چهار مخزن مرکب چاپ افست هستند و هر زینک از یک مخزن مرکب تغذیه می کند.

در دستگاه چاپ افست علاوه بر زینک کاغذهای سفیدی هم قرار دارند. ماشین برای چاپ فرم چهار بار رنگ را روی آن منتقل می کند تا کار چهار رنگ چاپ شود.

نمونه کتاب منتشره شده در فروغ سیمرغ

کتاب کار جامع فارسی پایه اول

180,000 تومانمشاهده کنید

4.قالب سازی

اگر در فرم طراحی با کادر خاص وجود داشته باشد ( شکسته ،  منحنی و …. )  یک برگ از فرم چاپ شده را به قالب گیری می برند و از روی آن قالب مناسب را تهیه می کنند.

5.روکش زدن

روکش زدن نیز توسط دستگاه های مخصوص انجام شده و باعث می‌شوند که روی جلد کتاب ها و … روکشی براق وجود داشته باشد.

6.لترپرس

بعد از ساخت قالب فرم های چاپی روکش زده شده و سرد شده روی قاب قرار داده می‌ شوند و با فشاری معین پرس می شوند تا خطوط خاص  توسط دستگاه لترپرس برش زده شوند. اگر کار شما نیاز به خط تا داشته باشد ، توسط دستگاه خط تا خط زده می شود .

7.برش

اگر فرم کاغذی باشد به مرحله برش فرستاده می ‌شود و اگر فرم چاپی دارای خطوط خاص نبود و نیاز به قالب گیری نداشت توسط گیوتین در چاپخانه برش داده می شود.

8.پاکت سازی

اگر در فرم چاپی طرحی مثل جعبه یا پاکت نامه باشد برای چسباندن آن به مرحله پاکت چسبانی برده می شود و در نهایت خروجی کار بسته بندی و تحویل داده می شود.

سفارش چاپ افست کتاب و دریافت مشاوره رایگان

مولفین عزیز می تواند جهت دریافت قیمت چاپ افست، شرایط و سفارش چاپ افست مشخصات خود را در فرم ثبت سفارش وارد کرده تا از مشاوره رایگان فروغ سیمرغ بهره مند شوید.

تفاوت چاپ افست تر و خشک

تفاوت چاپ افست تر و خشک

فرق بین چاپ افست تر و خشک چیست؟

چاپ آفست «تر» نوعی متداول از چاپ افست بوده که امروزه در ایران هم بسیار استفاده می شود.

همانطور که گفتیم چاپ افست از سه استوانه ( غلتک ) آلومینیومی حامل طرح، غلتک افست یا لاستیکی و غلتک چاپ به همراه غلتک های آب و جوهر تشکیل شده است؛ متقابلاً چاپ آ فست خشک فاقد این غلتک آب می باشد.

مزیت چاپ آفست خشک این است که در این روش کیفیت چاپ بهتری خواهش داشت و هر بار که این عمل تکرار می شود از کیفیت رنگ و چاپ کاسته نمی شود.

بررسی تفاوت های چاپ افست چهار رنگ و تک رنگ

جالب است بدانید که چاپ افست در دو نوع تک رنگ و چهار رنگ وجود دارد . در چاپ چهار رنگ هر کاغذ فقط یک مرتبه از دستگاه عبور کرده و در همان یک بار، هر چهار رنگ به ترتیب و به نوبت بر روی کاغذ چاپ می شوند. اما در نوع تک رنگ باید کاغذ را چهار بار از دستگاه عبور دهیم که هر بار یکی از رنگ های اصلی قرمز، آبی، زرد و مشکی را بر روی کاغذ چاپ کند.

مزایا و معایب چاپ کتاب افست

 

بیشتر بخوانید:  چگونه سفرنامه بنویسیم؟

مزایای چاپ آفست

معایب چاپ آفست

کیفیت بالای چاپ

زمانبر بودن روند چاپ
به صرفه بودن هزینه در تیراژ بالا نسبت به چاپ دیجیتال

هزینه بردار بودن در تیراژ پایین

تنوع رنگ

اگر زینک در این دستگاه با کیفیت خوبی تهیه نشود به مرور دچار اکسیداسیون شده و کیفیت اولیه را نخواهد داشت.

قیمت چاپ کتاب افست

 به طور کلی نحوه محاسبه چاپ آفست به این طریق است که از تعداد یک برگ تا ۵۰۰۰ برگ هزینه ی ثابتی دارد؛ همچنین هزینه ‌های ساخت زینک هم ثابت بوده و به تعداد تیراژ بستگی ندارد. حتی ممکن است با افزایش تیراژ، هزینه های چاپ هم کاهش پیدا کند. ولیکن امری طبیعی است که هزینه چاپ افست به مواردی مانند مواد مصرفی، دستگاه ها و تجهیزات، نیروی انسانی و …بستگی داشته باشد. برای محاسبه آنلاین هزینه چاپ آفست لازم است مشخصات دقیق کتاب خود مثل قطع، تعداد صفحات، تیراژ، نوع چاپ و صحافی را بدانید و همینطور این امکان برای شما فراهم است تا با تغییر مقادیر و مشخصات کتاب و مقایسه ی قیمت های به دست آمده بهترین شرایط و نوع چاپ را برای کتاب خود انتخاب کنید. برای دریافت هزینه چاپ افست می توانید مشخصات خود را در فرم ثبت سفارش وارد کرده و منتظر تماس کارشناسان ما باشید. 

تفاوت چاپ افست و دیجیتال

تفاوت چاپ افست و دیجیتال

مهم ترین تفاوت های چاپ دیجیتال و چاپ افست

تعداد چاپ

 یکی از مهم ترین تفاوت های چاپ دیجیتال و افست می باشد. چاپ افست برای میزان بالاتر و با حجم بیشتر انجام می‌گیرد و در چاپ دیجیتال برای تعداد چاپ کمتر مناسب تر و مقرون به صرفه تر می باشد.

تنظیمات روان و سریع در چاپ دیجیتال

 چاپ دیجیتال تنظیمات بسیار روان و سریع دارد و از این رو برای تعداد پایین که نیاز به صرفه جویی در وقت هم می باشد بهترین گزینه است؛ از طرفی وقتی شما در تیراژ بالا نیاز به کیفیت دارید و نیازی به تغییر تنظیمات نیست، بهترین گزینه چاپ افست می باشد.

قابلیت های رنگ

چاپ افست توسط لایه پلاستیکی روی سطح جسم مدنظر چاپ می ‌شود و عموماً از ترکیب رنگ های CMYK استفاده می کند؛ در مقابل در چاپ دیجیتال از تونر خشک یا تلفیق رنگی SPOT استفاده می شود.

قابلیت چاپ روی اجسام مختلف

 چاپ افست قابلیت چاپ روی تمامی سطوح از جمله کاغذ ، چرم و … را دارد در صورتی که چاپ دیجیتال تنها باید بر روی فضای مسطحی مثل کاغذ چاپ شود.

چاپ افست بهتر است یا چاپ دیجیتال؟

 پیشنهاد می‌ شود اگر چاپ شما در تیراژ پایین است از چاپ دیجیتال استفاده کنید و اگر قصد چاپ روی هر متریالی با تیراژ بالا را دارید، چاپ افست بهترین گزینه ممکن است.

کلام آخر

 در این مطلب سعی کردیم به طور اجمالی گذری بر هر یک از مفاهیم چاپ کتاب افست داشته باشیم و به تمامی سوالات شما در این مورد پاسخ بدهیم. در صورتی که همچنان در این مورد ابهام یا سوالی دارید می توانید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. 

فهرست مقاله

ورود

حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 مورد سبد خرید
حساب من